Den sidste skænk…

17 maj 2020 Pia Nielsen

Uanset om alkoholmisbruget er dit eget eller findes hos én du holder af, så er det muligt at få bugt med misbruget hos https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/. Professionel alkoholbehandling tager vare om både afhængigheden og misbruget og kommer omkring hele mennesket bag. 

Hvornår er alkohol et problem?

Der er forskellige måder at nyde alkohol på, og med afhængighed og et stort forbrug, kan det udvikle sig til et egentlig misbrug. Måske føler du ikke, at du har et misbrug, men blot et forbrug, mens andre er bekymrede for dig. Der er internationale definitioner lavet af WHO om, hvornår man er egentlig alkoholiker, men grænsen kan være svær at sætte for hver enkelt person. 

Alkohol bliver for de fleste et problem, når det ikke længere er et valg, og når det griber forstyrrende ind i det daglige liv – enten sundhedsmæssigt, socialt eller i forhold til ens familie. At blive afhængig af alkohol, betyder, at man ikke længere selv vælger, hvornår man drikker – det gør trangen. Og ligesom med alle andre rusmidler er der også behandling for afhængighed af alkohol. 

Mere end blot antabus…

Professionel behandling for afhængighed og misbrug af alkohol består af meget mere end blot et lægeordineret medicinforløb med antabus. De kendte piller er ofte en del af behandlingsforløb, men da misbrug og afhængighed som regel har rødder i andet og mere end blot fysisk trang, vil der indgå andre ting i et forløb. 

I en god alkoholbehandling, som hos https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/, består faserne i forløbet typisk af en fysisk afrusning – det vil sige, der hvor alkoholen kommer helt ud af systemet, og kroppen bliver afgiftet. Dernæst foregår der et terapeutisk forløb, ofte sideløbende med antabus, og slutteligt en vigtig efterbehandling. 

Sommetider involverer en behandling for alkohol også pårørende på den måde, at der tilbydes familieterapi eller anden form for rådgivning til nærmeste pårørende om støtte til misbrugeren. 

Flere Nyheder